Іменинні привітання шеф-редакторові “Всесвіту” Ю.О. Микитенкові

29 серпня свій день народження відзначає шеф-редактор і голова редколегії журналу «Всесвіт», знаний дослідник-еллініст, доктор філології, перекладач і журналіст Юрій Олегович Микитенко.

Юрій Микитенко – представник славної родини Микитенків, яка була біля джерел українського відродження в 1920-і рр. Крім того, Ю. Микитенко – автор численних розвідок і монографічних досліджень із історії українсько-грецьких літературних зв’язків. Дослідник енциклопедичних знань і глибокого розуміння природи літературних процесів і тенденцій. Багато років він віддав журналістиці, здобувши державну відзнаку «Заслужений журналіст України». Ю. Микитенко завжди чесно й віддано працював на вістрі політики, суспільних проблем, культури.

Десятиліття в редакції журналу «Всесвіт» значною мірою інтенсифікували життя редакції й часопису загалом. Ю Микитенко — активний учасник кожного номера, він дбайливо працює над добором ілюстративних матеріалів, оформленням і фінальною пагінацією кожного числа. У номері 3-6 за 2021 р. Ю. Микитенко представив себе читацькій спільноті як один із перекладачів вірша Б. Окуджави, долучившись до творчо-перекладацького «аґону» з іншим знаним тлумачем Максимом Стріхою.

Щиро вітаємо іменинника й зичимо йому багатьох років плідної та натхненної праці. Здоров’я, родинного затишку, усіх життєвих гараздів. Нехай буде цікаво в кожному дні на шляху до себе й Всесвіту!

Дмитро Дроздовський - головний редактор журналу «Всесвіт», науковий співробітник відділу західних і слов'янських літератур Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, заслужений працівник культури України. У журналі «Всесвіт» з 2006 року.

Залишити відповідь