Відійшов у засвіти Володимир Яворівський

Редакція журналу «Всесвіт» висловлює глибокі співчуття у зв’язку з відходом у засвіти видатного українського письменника й громадського діяча, багаторічного очільника Національної спілки письменників України, інтелектуала й політика Володимира Яворівського.

Володимир Олександрович Яворівський був Народним депутатом України 1-го, 2-го, 4-го 5-го, 6-го скликань (з 1990 до 1998 року та з 2002 до 2012), він стояв біля джерел української Незалежності, був одним із її поборників як один із засновників Народного Руху України.З вересня 1996 року до липня 1999 року — голова Комітету Державних премій України імені Тараса Шевченка. Член Комітету Державних премій України імені Тараса Шевченка з вересня 1999 року до жовтня 2001 року, член Ради з питань мовної політики при Президенті України з лютого 1997 року до листопада 2001 року. Голова Комісії з питань Чорнобильської катастрофи (з червня 1990).

Володимир Яворівський був гострим у слові й точним у думці, людина чину й українського духу.

Висловлюємо щирі співчуття родині.

Смерть Володимира Яворівського — велика втрата для української культури. Царство Небесне видатному борцеві за українську державність. Світла пам’ять…

Шеф-редактор Юрій Микитенко

Головний редактор Дмитро Дроздовський

Дмитро Дроздовський - головний редактор журналу «Всесвіт», науковий співробітник відділу західних і слов'янських літератур Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, заслужений працівник культури України. У журналі «Всесвіт» з 2006 року.

Залишити відповідь