Пам’ять про Віру Річ у Каневі

20 травня 2017 р. у Каневі з нагоди нагородження переможців VII Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка зібралася учнівська та студентська молодь з усієї України. Після нагородження учасники заходів поклали квіти до пам’ятника Кобзарю на Чернечій горі.

Нагородження переможців VII Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

Під час заходів професор Алан Флаверс, офіційний представник англійської перекладачки й поетеси Віри Річ, яка відкрила світу силу Шевченкового слова, та держсекретар МОН Павло Полянський передали музею орден Княгині Ольги. Орден вдалося відновити за сприяння Адміністрації Президента України.

Над деякими перекладами віршів Т. Шевченка Віра Річ працювала кілька років. У своєму заповіті вона висловила бажання, щоб частина її праху була похована на канівській землі біля могили Шевченка. Волю В. Річ виконав у 2011 році головний редактор «Всесвіту» і друг перекладачки Дмитро Дроздовський.

Прах вмонтовано в пам’ятник на «козацькому» кладовищі Монастирок. 20 травня професор Алан Флаверс спільно з державним секретарем Міністерства освіти і науки України Павлом Полянським, заступником міністра Павлом Хобзеєм, головним редактором журналу «Всесвіт» Дмитром Дроздовським, заступником директора музею Ігорем Ліховим передали до експозиції орден Княгині Ольги, яким Віра Річ була удостоєна у 2006 році.

Орден розміщений із паспортом перекладачки та примірниками її Шевченкових перекладів. Наводимо вітальне слово Міністра Лілії Гриневич:

Вітальне слово Міністра

Натисніть на зображення щоб побачити оригінал

Залишити відповідь