Привітання Борису Фінкельштейну

Редакція журналу «Всесвіт» вітає свого постійного автора Бориса Фінкельштейна з днем народження.

За останні три роки оповідання Б. Фінкельштейна стали справжнім подарунком для читачів журналу. Ми отримуємо листи від передплатників, у яких читаємо слова вдячності за публікацію прозових творів, що спонукають до рефлексій про минуле й теперішнє в Україні й світі.

Борис Фінкельштейн на самому початку пандемії задумав написати нову книжку про коронавірусну «чуму» ХХІ століття, взявши за основу ідейний принцип композиції в «Декамероні» Дж. Боккаччо.

Б. Фінкельштейн завершив книжку, а 10-е оповідання з неї стало гімном гуманізму й підтримки тим, хто опинився заручником пандемії. Оповідання було перекладено іспанською, англійською, португальською, турецькою, німецькою та іншими мовами світу, про що ми повідомляли наших читачів.

Зичимо авторові невтомної праці в літературі, реалізації письменницьких мрій, невичерпного здоров’я й здійснення усіх задумав із дослідження минулого (власної генеалогії й історії цивілізацій), аналітичного осмислення сьогодення (з усіма можливими викликами) й мудрого передбачення майбутнього (яким би фантастичним сьогодні воно не видавалось).

Натхнення й радості на кожний день!

Редакція.

Дмитро Дроздовський - головний редактор журналу «Всесвіт», науковий співробітник відділу західних і слов'янських літератур Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, заслужений працівник культури України. У журналі «Всесвіт» з 2006 року.

Залишити відповідь