Розмова з Євгеном Нищуком для Центру Ф. Дюрренматта в Невшателі (Швейцарія)

На офіційному сайті Центру Ф. Дюрренматта в Невшателі (Швейцарія) розміщено розмову з Народним артистом України Євгеном Нищуком, виконавцем головної ролі у виставі «Аварія» (режисер — Тарас Жирко) київського театру «Сузір’я» (https://www.cdn.ch/cdn/en/home/friedrich-duerrenmatt/duerrenmatt—current-agenda/fd-international.html; https://m.facebook.com/watch/?v=1030293150841828&_rdr)
В інтерв’ю Є. Нищук розповідає про власну рецепцію творчості письменника, ділиться враженнями від заглиблення у психологізм і філософію видатного драматурга, розкриває власний шлях до розуміння художніх творів швейцарського автора

Інтерв’ю з Є. Нищуком, підготовлене українською мовою з англійським синхронним перекладом. Вистава «Аварія» (див. “Всесвіт”, 2021, №1-2) стала важливим етапом співпраці в царині культури між Україною та Швейцарією в рік 100-річчя Ф. Дюрренматта.

Інтерв’ю бере головний редактор журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський.

https://www.facebook.com/teatrsuzirya/posts/2915041562046457

Дмитро Дроздовський - головний редактор журналу «Всесвіт», науковий співробітник відділу західних і слов'янських літератур Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, заслужений працівник культури України. У журналі «Всесвіт» з 2006 року.

Залишити відповідь