Співчуття рідним і близьким Тараса Микитенка

Друзі й уся небайдужа громада висловлює щире співчуття Шеф-Редакторові й Президентові журналу «Всесвіт» Микитенку Юрію Олеговичу й Патріархові журналу «Всесвіт» – Микитенку Олегові Івановичу – в зв’язку з тяжкою й непоправною втратою – передчасним відходом у засвіти сина й онука письменників – Тараса Юрійовича МИКИТЕНКА (04.10.1985 – 10.12.2017).

Тарас Микитенко

Тарас працював на дипломатичній службі в Ісламській Республіці Пакистан як другий секретар Українського Посольства з питань культури й економіки. Робив перші кроки в літературознавстві й журналістиці, написав післямову до книжки знаменитого пакистанського поета Іршада Улла Хана, який зараз номінується на Нобелівську премію з літератури.

Тарас був одним з кількох українських дипломатів із тисяч, хто у 2014 році подав особисту заяву про відправку на службу в зону АТО, і повернувся в Україну. Наразі Тараса переконали повернутися в Пакистан на свій «тихий» дипломатичний фронт. Тепер, через три роки, Міністерство Закордонних Справ України пишається Тарасом Микитенком як справжнім патріотом і дипломатом з великої літери!

У 2018 році Тарас планував відбути на військову службу в десантно-штурмову бригаду ЗСУ в Житомирі й описати її будні в своїх репортажах. Не сталося, не склалося…

Світла пам’ять героям! Слава Україні!

Залишити відповідь