ПРО ІТАЛІЙСЬКЕ ВИДАННЯ «МІСЯЧНОГО ХЛОПЧИКА» ОЛЕКСАНДРА КОРОТКА

27 липня 2020 р.

автор: Стефано Донно

Видавництво «I Quaderni del Bardo Edizioni» продовжує свою діяльність, розширюючи в Італії обрії літератури й презентуючи нових авторів з інших країн світу, чиї твори варто прочитати з огляду на обсяг, якість та ті наративні повідомлення, які свідчать про органічний зв’язок твору з нашим сьогоденням.

У цьому плані, сприяючи поширенню поезії та літератури загалом у світі і в нашій країні, салентинське видавництво «I Quaderni del Bardo Edizioni» у співпраці з  «Casa della Poesia di Como» та її президенткою Лаурою Гаравальї (Laura Garavaglia) вже багато років організовує фестиваль європейської поезії в Комо (Como il Festival Europeo della Poesia).

Завдяки цій співпраці італійський читач тепер має можливість відкрити для себе роман Олександра Коротка «Місячний хлопчик» (106 сторінок – 9,25 євро).

«Спокусу — ось що відчуває сучасна людина. Спокусу слави, грошей, влади… Головний герой ставить на кохання або, радше, на кохану, ігноруючи, що вона теж робить ставку, не зважаючи на універсальні істини. Інакше… Інакше це підштовхує до обрання фаху привілейованої самотності. Свобода та необмежений простір визначають життя митця, і саме в цьому криється секрет високоякісної неповторної прози Олександра Коротка. Це найбільш очевидне заперечення всіх аргументів про занепад літератури як вияву культури та цивілізації».

Матеріал підготовлено за: http://www.leccecronaca.it/index.php/2020/07/27/novita-editoriali-leditore-italiano-e-salentino-presenta-ragazzo-di-luna-di-alexander-korotko-appena-uscito-per-i-quaderni-del-bardo/?fbclid=IwAR2lw8Zxed8isWlY046ATiaaBBYJChKmejiqljMtVe88n8cUZK3qCSdLtGI

photo

Олександр Коротко (на фото) – український поет-філософ та прозаїк, автор близько тридцяти збірок поезії та прози, лауреат численних міжнародних премій.

Дмитро Дроздовський - головний редактор журналу «Всесвіт», науковий співробітник відділу західних і слов'янських літератур Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, заслужений працівник культури України. У журналі «Всесвіт» з 2006 року.

Залишити відповідь