Успіхи культурної дипломатії від МОН та ГО “РОДОВІДсвіт”

5 липня в Міністерстві освіти і науки України відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти” МОН, ГО “РОДОВІДсвіт” та Youtube-каналом ім. Т. Г. Шевченка.

Мета підписання – популяризація історичної освіти в Україні. Захід засвідчив важливу роль культурної дипломатії, якій приділяють увагу учасники проєкту.

Під час урочистого підписання було презентовано також “Мальовану історію Незалежності України”, яку підготували брати Капранови. Це видання за допомогою коміксів, яскравих і зрозумілих ілюстрацій демонструє важливі віхи на шляху становлення української державності.

Важливо, що оформлено книжку “Мальована історія Незалежності України” відповідно до сучасних світових підходів, що суттєво допомагає візуалізувати найважливіший матеріал. Формат представлення історичних періодів не залишить читачів байдужими.

У книжці можна прочитати і про давнину, і про сучасних лицарів української Незалежності, які в ХХ та ХХІ ст. своє життя присвятили служінню Україні (Амет Озенбашли, Кирило Осьмак, Роман Шухевич, Василь Стус, Мустафа Джемілєв, Левко Лук’яненко та ін.).

Ігор Дідковський, голова ради ГО “РОДОВІДсвіт”, наголосив, що для нього культурна дипломатія завжди була пріоритетним завданням, а поширення знань про історію України, викладену в зрозумілій та водночас коректній і науково точній формі, допоможе викристалізувати сучасну модерну ідентичність українських громадян і розвинути історичне мислення.

Учасники зустрічі: Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України; Євген Баженков, директор ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти”; Ігор Дідковський, голова ради ГО “РОДОВІДсвіт”; Віталій Капранов, український письменник, видавець, публіцист, громадський діяч, автор Youtube-каналу ім. Т. Г. Шевченка.

Дмитро Дроздовський - головний редактор журналу «Всесвіт», науковий співробітник відділу західних і слов'янських літератур Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, заслужений працівник культури України. У журналі «Всесвіт» з 2006 року.

Залишити відповідь