200-річчя Незалежності Аргентини

7 липня в Національній філармонії України відбувся концерт та урочистий прийом із нагоди 200-річчя Незалежності Аргентинської Республіки. На заході були присутні відомі громадські діячі, народні депутати України, представники інших дипломатичних місій в Україні, перекладачі, видавці, журналісти.

урочистий прийом із нагоди 200-річчя Незалежності Аргентинської Республіки

Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Альберто Хосе Алонсо (Sr. Alberto José Alonso) у своєму виступі наголосив на тому, що Аргентина була серед перших країн, які визнали незалежність Української Народної Республіки ще в 1921 р., а також незалежність України в 1991 р. Сьогодні Україна та Аргентинська Республіка мають інтенсивну співпрацю в царині економіки та культури. Чимала кількість українців нині мешкають в Аргентині.

Урочистий прийом із нагоди 200-річчя Незалежності Аргентинської Республіки

На захід був запрошений головний редактор журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський. У номері 3-4 журналу за цей рік надруковано оповідання «Зайда» та «Хуан Муранья» (зі збірки «Повідомлення Броуді») аргентинського письменника Хорхе Луїса Борхеса (з ісп. переклала Галина Грабовська).

За свій 91 рік журнал «Всесвіт» надрукував кілька десятків творів аргентинських письменників (Хорхе Абалос, Рафаель Альберто Аррієта, Хорхе Луїс Борхес, Адольфо Біой Касарес, Алєхандро Касона, Хуліо Кортасар, Агустін Куссані, Педро Оргамбіде, Фернандо Соррентіно, Хуліо Сесар Форкат та ін.). Серед перекладачів аргентинської літератури — І. Качуровський, О. Буценко, Л. Олевський, О. Криштальська, З. Казьмир, Л. Демидюк, Г. Грабовська та ін.

Залишити відповідь