Гості редакції оцінили відгуки знаменитостей

Шостого жовтня редакцію «Всесвіту» відвідав відомий канадський історик і літературознавець українського походження Марко Царинник. Разом із ним завітав й молодий український історик Юрій Радченко. Марко Царинник щойно надрукував у 7-8 числі «Всесвіту» за цей рік резонансну статтю «Клапоть скривавленої вати» про причини самогубства Миколи Хвильового. Він відомий також своїми дослідженнями українського Голодомору і єврейського Голокосту, участю у Нью-Йоркській групі українських поетів – єдиний серед яких не видав жодної збірки віршів.

Марко Царинник в редакції Всесвіту

Юрій Радченко досліджує історію ОУН-УПА та інших визвольних змагань, відомий серед сучасних істориків як гострий опонент німецько-польського дослідника Ґжеґожа Россолінськи-Лібе – непримиренного критика Степана Бандери, якого потрактовує винятково як «фашиста». Радченко аргументовано спростовує подібні упереджені випади.

Під час зустрічі було обговорене широке коло питань, зокрема проблеми українсько-російського протистояння, нових тенденцій і викликів сучасної світової літератури, питання тактичного і стратегічного планування «Всесвіту». Гості залишили теплі записи у книзі гостей «Всесвіту». Гортаючи сторінки цієї книги почесних гостей, із задоволенням і здивуванням оцінили відгуки Нортропа Фрая, Грема Гріна, Маріо Варґаса Льоси та інших знаменитостей.

Залишити відповідь